Renkaiden ja vanteiden asennus

Kuten kaikkia tavaroita, renkaita ja vanteita täytyy käsitellä varoen. Oikeita työvälineitä käyttämällä asennus sujuu mutkitta. Jos taas välineitä ei kotoa löydy, kannattaa turvautua ammattilaisen apuun. Ennen kuin tilaat uusia renkaita, kannattaa tutustua autosi opaskirjaan. Valmistaja listaa kirjasessa autoosi sopivat renkaat. Suosituksia kannattaa seurata. Meiltä Nordenrenkaalta löydät renkaat kaikilta tunnetuilta valmistajilta.

Vanteiden tai koko pyörien saavuttua kannattaa testata sopivuus asentamalla vain yksi pyörä tai vanne auton etuakseliin. Renkaiden kohdalla kannattaa aina tarkistaa, että sait tilaamasi tuotteet ennen kuin aloitat asennuksen. älä pura muiden vanteiden / pyörien pakkauksia ennen kuin olet varmistanut, että tuote on sopiva. Jos tuote ei ole sopiva, ota meihin yhteyttä 14 päivän kuluessa. On tärkeää, että kaikki renkaat ovat samaa merkkiä. Erimerkkisten renkaiden yhtäaikainen käyttäminen voi vaikuttaa auton ominaisuuksiin ja muun muassa heikentää jarrujen toimivuutta.

Puhdista keskiö huolellisesti ja tarkista, että kosketuspinnat sekä autossa että vanteessa ovat tasaiset ja puhtaat. Jos pakkauksessa tulee mukana pultteja tai holkkeja, pitää näitä käyttää. Vanteen keskireiässä holkit parantavat balanssia. Pyöräytä varovasti vannetta tai pyörää ja tarkista, että jarrut eivät hankaa vastaan.

Muista kiristää pultit tai mutterit sadan kilometrin jälkeen. Kiristä pultteja vuorotellen jokunen kierros kerrallaan. Tarkista renkaiden ilmanpaine asennuksen jälkeen.