Ceat on rengasvalmistaja, joka sijaitsee Mumbaissa Intiassa. Pääkonttori ei aina kuitenkaan ole ollut siellä. Alunperin yhtiön perusti Ranskan edellisen presidentin vaimon Carla Brunin sukulainen Torinossa, Italiassa. Yrityksen nimessä voi nähdä italialaiset juuret. Ceat tulee sanoista Cavi Elettrici e Affini Torino.

Vuonna 1958 yhtiön johto päätti siirtää tuotannon Intiaan kustannussyistä. Alkuperäiset omistajat myös myivät yrityksen Pirelli-konsernille, joka on tunnettu eurooppalainen rengasvalmistaja. Mutta Ceat merkki on yhä olemassa, ja sillä on keskeinen rooli kaikenlaisten renkaiden valmistuksessa. 1980-luvulla yritys myytiin edelleen RPG Enterprisesille ja nimi muuttui Ceat ltd:ksi.

Yhtiö on tänään yksi suurimmista Intiassa, jossa markkinat ovat valtavat. Intiassa yhtiöllä on tehdas Mumbaissa, Nasikissa ja Halolissa, ja he valmistavatt yli 6 miljoonaa rengasta vuosittain. Nämä renkaat ovat kaikenlaisiin ajoneuvoihin. Ensinnäkin he tuottavat renkaaita kuorma- ja henkilöautoihin, mutta myös traktoreihin, nostokurkiin ja skoottereihin. Intian markkinoiden lisäksi 6.000.000 renkaasta osa päätyy vientiin Yhdysvaltoihin, Afrikkaan ja Australiaan sekä muualle Aasiaan.

Ceat pyrkii myös tarjoamaan parasta mahdollista asiakaspalvelua. Organisatorisesti yritys on levittäytynyt verkostoksi, joka kattaa 37 aluetoimistoa ja yli 3500 jälleenmyyjää.

Jos haluat olla varma, että renkaasi ovat laadukkaat ja samalla et halua maksaa niistä omaisuuksia, on Ceat valintana itsestään selvä. Muutkin kuin intialaiset ovat tämän jo ymmärtäneet.