Deli on indonesialainen yritys, joka valmistaa kaikenlaisia renkaita. Yritys on aloittanut toimintansa vuonna 1956 ja oli tuolloin kumitehdas, mutta melko pian se alkoi pääasiassa valmistaa polkupyörän ulko- ja sisärenkaita. Markkinat kasvoivat tuolloin nopeasti, ja Indonesiassa polkupyörien teollisella tuotannolla oli valtava vaikutus erityisesti taloudessa, koska ihmisten oli helppoa ja edullista matkustaa laajemmilla alueilla. Ajan myötä moottoriajoneuvot yleistyivät, ja vuonna 1974 Deli alkoi tarjoamaan tuotteitaan myös moottoripyöriin, skoottereihin ja mopoihin. Vuonna 1980 tuotantoa laajennettiin kattamaan myös kevyiden kuorma-autojen renkaat, ja nykyään yritys valmistaa renkaita myös teollisuuden ajoneuvoille. Voidaankin sanoa, että yritys valmistaa kaikenlaisia renkaita. Jopa kottikärryihin löytyy räätälöityjä renkaita.

Yritys on saanut paljon huomionosoituksia ja palkintoja erityisesti Indonesialaisilta instituuteilta, koska se on sekä suorasti että välillisesti ollut mukana edistämässä maan talouden kehitystä. Merkittävää on ollut myös hyväksynnät Yhdysvaltain ja Euroopan viranomaisilta, jotka mahdollistavat viennin sekä Yhdysvaltain että EU:n alueelle. Vuonna 1996 Deli sai tällaisen E-merkin EU:ssa, mikä tarkoittaa että renkaita voi myydä esteettömästi.

Tuottaakseen kestäviä ja täydellisiä renkaita, yhtiö käyttää myös huomattavia resursseja tutkimukseen. Luonnonkumia ja synteettistä kumia sekoittamalla yritys on luonut yhdisteen, josta valmistetaan kestäviä ja turvallisia renkaita. Paljon painoarvoa annetaan myös renkaiden suunnittelulle ja kuvioinnille. Yrityksen sisäiset laatutarkistukset takaavat, että kuluttajat saavat laadukkaita tuotteita.