DUNLOP HISTORIA

Dunlopin pitkä historia alkaa jo vuonna 1888, kun John Boyd Dunlopin poika oli määrätty pyöräilemään parantuakseen flunssasta. Helpottaakseen poikansa pyöräilyä John Boyd Dunlop keksi valmistaa renkaat, jotka oli tehty nestemäisellä kumilla yhteen liimatusta kankaasta. Tämän idean John Boyd Dunlop patentoi, ja noin vain Dunlop ja ilmatäytteinen rengas olivat syntyneet. Se oli alku yritykselle, joka perustuu innovaatioon ja uusiin ideoihin. Dunlopille on tärkeää katsoa aina eteenpäin, ja pohtia miten olisi mahdollista tehdä yhtiön tuotteista entistä parempia. Saamme myös kiittää sitä pikku poikaa Dunlopin ja sen innovatiivisen teknologian olemassaolosta. Nyt Dunlop on yksi maailman johtavia korkean suorituskyvyn renkaiden valmistajia. Dunlop sponsoroi myös useita kilpa-ajoja.

Renkaat Dunlop

Dunlopin omistava Goodyear Tire & Rubber Company tuottaa vuosittain lähes 200 miljoonaa rengasta. Pääkonttori sijaitee Akronissa, Ohiossa ja yritys työllistää noin 72000 työntekijää ympäri maailmaa. Euroopassa Dunlop valmistaa renkaita kolmessa tehtaassa. Nämä ovat Saksassa, Britanniassa ja Ranskassa. Dunlop valmistaa renkaita autoihin, moottoripyöriin, mönkijöihin, mikro- ja kuorma-autoihin. Yhteistä näille renkaille on Dunlopin innovatiivinen henki ja uraauurtava tekniikka. Renkaat läpäisevät prosessin, missä Dunlop osallistuu globaaliin toimintaan, jossa yhtiö tunnistaa ja tarkistaa eri markkinoiden yksilölliset olosuhteet. Dunlopin kehitys rengasteknologiassa on askel kohti parempaa rengasta, niin pidon kuin ohjattavuuden suhteen. Renkaissaan Dunlop käyttää mm. Versaload Technology:aa™, joka maksimoi renkaan kosketuspinnan tiehen, DuPont™ Kevlaria™, joka antaa renkaalle jäykät sivuseinät jotka vuorostaan lisäävät ajotarkkuutta, ja Dunlop Self-Supporting Technology:aa (DSST)®, joka mahdollistaa ajamisen 80 km/h tyhjillä renkailla. Nämä ovat vain joitakin tekniikoita joita Dunlop käyttää valmistaakseen mahdollisimman hyvän renkaan jolla on myös mukava ajaa. Johtuen Dunlopin yhteistyöstä Goodyearin kanssa, Dunlop voi hyödyntää parasta teknologiaa ja innovaatioita, ja soveltaa niitä renkaiden valmistukseen. Tämä kaikki, jotta he pystyisivät valmistamaan korkealaatuiset renkaat, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen ajokokemuksen.

Dunlopin siteet kilpa-autoilukulttuuriin ovat vahvat ja yhtiö on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä Jaguarin kanssa. Nykyään Dunlop on Jaguarin ainoa rengastoimittaja. Dunlopin historia on täynnä menestystä eri kilpa-autoilutapahtumista. Ensimmäisenä Dunlopin uraauurtavan renkaan edut huomasi pyöräilijä Willie Hume, joka käyttämillään Dunlop-renkailla voitti lukuisia pyöräkilpailuja. Hume alkoi käyttää Dunlop-renkaita jo vuonna 1889. Dunlopin innovatiiviset rengasteknologiat ovat sittemmin kulkeneet käsi kädessä moottoriurheilun kanssa, ja yrityksellä onkin hyvä maine kaikkien moottoriurheiluystävien keskuudessa. Yhdessä yhteistyökumppaninsa kanssa Jaguar juhlii Dunlopin suurta menestystä Formula 1:ssä aina 1950-luvulta lähtien. Dunlop selvittää vuonna 1962 syyt pidon häviämiseen autoista märällä, eli vesiliirtoon. Yhtiö alkaa heti etsiä ratkaisua ongelmaan. 60 -, 70 - ja 80-luvuilla Dunlop nauttii edelleen suurta menestystä Formula 1:ssä, muun muassa voittamalla vuonna 1968 ensimmäisen London–Sydney Marathonin. 1990-luvulla Dunlop kehittää Warnairin, sensorin mikä havaitsee ilmanpaineen laskun renkaassa. Vuonna 1999 Dunlop integroituu Goodyear Tire & Rubber Companyn kanssa. Tämä mahdollistaa Dunlopin kilpa-autoilutietämyksen ja Goodyearin teknologiaresurssien yhdistämisen. 2000-luvulla Dunlop on jatkanut innovatiivisten ratkaisujen ja teknologioiden kehitystä parantaakseen renkaitaan ja niiden suorituskykyä. Ajoneuvomallista riippumatta Dunlopilta löytyy lukuisia rengasvaihtoehtoja. Mikä rengas sopii sinulle parhaiten riippuukin pitkälle siitä, mitä haluat ajokokemukselta ja miten aiot autoasi käyttää.

DUNLOP RENKAAT

Dunlopille on itsestäänselvää tehdä renkaita, jotka auttavat kuljettajaa tuntemaan olevansa kontrollissa. Dunlop tietää miten tärkeää on että kuljettaja voi tuntea olonsa turvalliseksi, ja yhtiö työskentelee jatkuvasti kehittääkseen renkaita jotka tekevät auton helpommaksi käsitellä, ovat kestäviä ja parantavat ajoneuvon pitoa. Dunlop pyrkii aina tuottamaan entistä parempia tuotteita, jotka voivat parantaa ajokokemusta ja suorituskykyä. Intohimo ajaa yhdistää Dunlopia ja sen asiakkaita, ja siksi Dunlop ymmärtää mitä sen asiakkaat etsivät. Dunlopilta löydät renkaat kaikkiin vuodenaikoihin, säihin ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin, riippumatta ajoneuvostasi ja vaatimuksistasi.

Dunlop Renkaat

LÖYTÄÄ RENKAAT DUNLOP