Jos haluat säästää rahaa, kannattaa valita ympäristöystävällinen rengas. Vähemmän kitkan ansiosta ympäristöystävällinen rengas madaltaa polttoainekulutusta. Alla listaamamme renkaat pärjäsivät erinomaisesti Råd och Rönsin suuressa rengastestissä 2012.

Yhä useampi rengasvalmistaja tuo markkinoille ympäristöystävällisiä tuotteita. Pienemmän pyörimisvastuksen myötä rengas vähentää polttoainekulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Ympäristöystävällinen rengas onkin taloudellinen ja vihreä valinta. 30%:a auton CO2-päästöistä johtuu renkaista. Energiatehokas ympäristöystävällinen rengas voi säästää kymmenyksen polttoainekulutuksessa.

Marraskuussa 2012 voimaan tullut EU-direktiivi vaatii, että kaikista heinäkuun 1. 2012 jälkeen valmistetuista renkaista tulee löytyä EU-rengasmerkintä. Tämä merkki kertoo renkaan ominaisuuksista, kuten polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja vierintämelu. Ympäristöystävällinen rengas on merkitty vihreällä A-kirjaimella, kun taas huonompia ominaisuuksia omaavan renkaan tunnistaa tummanpunaisesta G:stä. Vierintämelusta kertova merkki on kaiutin ja ääniaaltoja. Hiljaisimmat, alle 68 dB:n vierintämelun renkaat merkitään yhdellä mustalla ja kahdella valkella ääniaallolla. Uusiorenkaiden, off-road -renkaiden ja kilparenkaiden ei tarvitse täyttää näitä vaatimuksia.

Ympäristöystävällinen rengas edullisesti.

Seuraavat renkaat on valikoitu kesärengasvalikoimastamme. Renkaat ovat energiatehokkaita ja niiden hiilidioksidipäästöt ovat matalia.

Goodyear Efficient Grip

Goodyear on kehittänyt uuden sukupolven vaivattomasti rullaavan renkaan. EfficientGrip kuluttaa vähemmän polttoainetta, kuitenkaan tinkimättä Goodyearin korkeista vaatimuksista jarrutus- ja ohjattavuusominaisuuksista märällä. Valitsemalla Goodyear Efficientgrip -kesärenkaat, pystyt yhtäaikaisesti ajamaan turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. Goodyear EfficientGrip -kesärenkaan FuelSaving teknologia vähentää polttoainekulutusta muiden ominaisuuksien siitä kärsimättä.

Continental ContiPremiumContact 2

Kesärenkaiden testivoittaja! Continental on voittanut Conti Premium Contact 2 -renkaillansa kesäiset rengastestit 2009, 2010 ja 2011. Renkaat tarjoavat mukavuutta, ajonautintoa ja turvallisuutta sinulle joka ajat paljon, niin pitkiä kuin lyhyitäkin matkoja. Renkaan uritus pienentää vesiliirron uhkaa ja antaa hyvän pidon sekä märällä että kuivalla.

Michelin Energy Saver

Michelin kesärenkaiden polttoainekulutus on ennätyksellisen matala ja pito märällä tiellä erinomainen, johtuen uudesta 100%:sta piidioksidia sisältävästä kumisekoitteesta. Kulutuspinnassa käytetty Durable Security Compound (DSC) lyhentää jarrutusmatkaa märällä. DSC-yhdiste parantaa renkaan jarrutusominaisuuksia koko sen eliniän ajan.

Nokian Hakka Green

Uudet ympäristöystävälliset Nokian Hakka Green kesärenkaat tarjoavat erinomaista pitoa Suomen vaihtelevissa kesäolosuhteissa. Renkaiden ajo-ominaisuudet ovat luotettavat niin kuumalla asfaltilla kuin märällä kadullakin, kuumasta kesästä aina pakastuvaan loppusyksyyn. Nokian Hakka Green -renkaiden vierintävastus on hyvin matala. Tämän vuoksi säästät siis polttoainetta sekä ympäristöä.

Pirelli Cinturato P7

Huippuominaisuuksilla varustetut uudet Pirellin ympäristöystävälliset renkaat on valmistettu, jotta voisit maksimoida ajamisnautinnon, turvallisuuden ja ajo-ominaisuudet, kuitenkaan ympäristöä unohtamatta. Cinturato P7 on ottanut valtavan kehitysloikan. Valmistusprosessin kuormittavuutta on vähennetty. Renkaista on poistettu haitalliset aineet, jotka käytön myötä saattaisivat päätyä luontoon. Vierintävastuksen madaltumisen myötä hiilidioksidipäästöt ovat vähentyneet. Vierintämelu on madaltunut ja käyttöikä pidentynyt. Cinturato P7:n jarrutusmatka on lyhyt sekä märällä, että kuivalla.

Bridgestone Turanza ER300 Ecopia

Auto Bild testasi vuonna 2010 uuden sukupolven ympäristöystävällisiä renkaita. Bridgestones Turanza ER300 Ecopia -rengas sai parhaan arvosanan, erittäin suositeltava. Auto Bild painotti Turanza ER300 Ecopian tasapainoisia ominaisuuksia märällä ja kuivalla, korkeaa turvallisuustasoa vesiliirrossa, hyviä jarrutusominaisuuksia märällä, alhaista vierintämelua ja tyydyttävää taloudellisuutta.

Hankook Ventus S1 Evo K107

K107 Ventus S1 Evo - kesärengas huippuominaisuuksilla! Renkaan epäsymmetrinen uritus tarjoaa paremman pidon eri olosuhteissa. Huippuominaisuuksia vaativalle kuskille. Erittäin mukava ja alhainen vierintämelu. Rengasta käytetään vakiona Audi A4:ssä ja A6L:ssä. Uusi HDS piidioksidikumisekoite takaa täydellisen pidon ja matalamman polttoainekulutuksen.

Hankookin uusi ympäristöystävällinen rengas on Kinergy Eco. Kinergy Econ K425 polttoaineensäästötekniikka on kehitetty käyttämällä uusia seosmenetelmia ja yhdistämällä uusia materiaaleja, kuten nanokokoisia piioksidipartikkeleja. Tämä tekniikka parantaa sekä polttoainetaloudellisuutta, että jarrutusominaisuuksia.

Kumho Ecowing KH19

Nämä Kumhon kesärenkaat on kehitetty ympäristöä ajatellen. Valmistuksessa on käytetty vähemmän luonnolle vaarallisia aineita. KH19 vierintävastus on edeltäjiään pienempi, joten polttoainekulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat matalampia.