Falken on suhteellisen uusi rengasvalmistaja ja osa Sumitomo Rubber Industriesia, lyhennettynä SRI. Sumitomo Rubber Industries on japanilainen yritys, joka alkoi valmistaa Falken-renkaita Osakassa, Japanissa vuonna 1983. Ei kestänyt kauaa ennen kuin laatu oli riittävän hyvää ja tuotantomäärät riittävän korkeita, jotta rengasmerkki voitiin lanseerata Pohjois-Amerikan markkinoille. Vain kaksi vuotta! Vuonna 1988 laajentui merkki Eurooppaan. Falken-renkaita markkinoidaan ja myydään maissa ympäri maailman, erityisesti Euroopassa. Vientiä tapahtuu pääasiassa jälkiasennukseen.

Falken on alunperin Ohtsu Tire and Rubberin korkeasuorituskykyinen lippulaiva. Sumimoto Rubber Industries osti Ohtsu Tire and Rubberin vuonna 2003. Nyt, kolmevuosikymmentä myöhemmin, Falkenista on tullut erittäin tunnettu ja periaatteessa itsenäinen tuotemerkki, joka keskittyy tuotteihin jotka ovat ns. Ultra High Performancea, lyhennettynä UHP. Falken-Ohtsu on rengasmallisto, jonka fokuksena on vain Ultra High Performance. Ohtsu tarjoaa renkaat busseihin, kuorma-autoihin ja rakennuskoneisiin.

Esimerkki renkaasta, joka on lanseerattu Falkenin sisarmerkillä Ohtsulla on kesärengas FP8000 Ultra High Performancella. FP8000 sopii sedaneihin ja coupeisiin. Koot vaihtelevat 19:stä ja 22 tuumaan. Nopeusluokka W. ST6000 on ympärivuotisrengas katumaastureihin ja kevyisiin kuorma-autoihin, jota valmistetaan koissa 15-26 tuumaa ja nopeusluokissa H, S, T ja Q. FP7000 on myös ympärivuotinen rengas, jonka koot vaihtelevat välillä 14 ja 18 tuumaa ja sitä on saatavilla nopeusluokissa H, V ja W. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Falken-Ohtsu tarjoaa AT4000-renkaan, joka on ympärivuotinen rengas maastoon ja päivittäiseen käyttöön moottoriteillä ja mäkisillä teillä. AT4000 on tarjolla koissa 15:stä 20 tuumaan ja nopeusluokissa: S, Q ja T.