General Tire and Rubber Company on amerikkalainen renagasvalmistaja. General Tiren tavoitteena on tarjota laadukkaita renkaita, jotka toimivat kaikissa tilanteissa äärimmäisistä kilpaolosuhteista jäälle, mutaan, pölyyn ja kallioille, niin kylmässä kuin kuumassa. Samalla General Tire tuottaa renkaita, jotka toimivat yhtä hyvin kaupunkiliikenteessä kuin moottoriteilläkin.

Jo vuonna 1915, ensimmäisen maailmansodan aikoihin, William O'Neil perusti Generalin Akronissa, Ohiossa. Alunperin General Tire keskittyi korjauksiin ja korjausmateriaaleihin, mutta jo vuoden kuluttua perustamisesta, eli vuonna 1916, laajentui liikeidea myös korkealaatuisten renkaiden valmistukseen. O'Neil oli yrittäjä, joka ensimmäisen maailmansodan haittavaikutuksista huolimatta psytyi laajentamaan vuoteen 1933 mennessä yrityksen kattamaan 14 myymälää ja noin 2,7% koko rengasmarkkinoista. Samalla kilpailijat epäonnistuivat ja General Tire osti useita taantuvia rengasyrityksiä. 1930-luvulla aloitettiin rakettien valmistus, joista Yhdysvaltain armeija oli kiinnostunut. General Tire teki yhteistyösopimuksen Aerojetin kanssa.

Myöhemmin, menestyksen suomana, yhtiö on laajentunut monialayritykseksi ja sen osaamiseen kuuluu nykyään kumin tuotanto, raketit ja ilmailutekniikka, kiinteistöt, viihde ja uutiset. Vuoden 1984 uudelleenjärjestelyissä yhtiöstä tuli holdingyhtiö GenCorp. General Tirestä tuli vuorostaan RKO Generalin tytäryhtiö. Nykyään General Tiren omistaa saksalainen Continental AG, jolle se myytiin vuonna 1987. Sen toimialoja ovat kiinteistöt ja raketit, muiden osien tultua myydyksi. General Tire on yhä olemassa osana Continentalin Yhdysvaltain toimintaa.

Kaikki tämä historia ja asiantuntemus on luonut General Tirelle maailmanlaajuisen maineen ja vankan tuntemuksen - muun muassa - renkaiden valmistuksessa! Asiakkaat eri puolilla maailmaa käyttävät General Tire -renkaita, ja asiakkaiden määrä on jatkuvassa kasvussa. Ehkä sinä olet seuraava!