GOODYEAR HISTORIA

Goodyear Tire & Rubber Companyn perusti Frank Seiberling vuonna 1898 . Yritys sai nimensä Charles Goodyearin mukaan. Miehen, joka vuonna 1839 kehitti vulkanoidun kumin. Goodyearilla ei kuitenkaan ollut mitään yhteyttä yritykseen. Nykyään Goodyear valmistaa renkaita mm. kuorma-autoihin, sekä lento- ja maatalouskoneisiin. Goodyear tunnetaan parhaiten Goodyear-ilmalaivasta, jonka ensilento oli vuonna 1925. Goodyearin pääkonttori sijaitsee Akronissa, Ohiossa ja yrityksellä on noin 69 000 työntekijää noin 22 maassa. Yhtiö toimii kuudella mantereella, ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 15 miljardia dollaria. Oman merkkinsä lisäksi Goodyear valmistaa renkaita myös Dunlopille, Leelle, Savalle ja Kellylle. Goodyear valmistaa paitsi renkaita, myös erilaisia polymeerikumituotteita teollisuus-ja automarkkinoille. Goodyearille ominaista on innovaatio ja teknologiset läpimurrot, joiden henki on vallannut yhtiön alusta alkaen ja kantanut tähän päivään saakka.

Renkaat  Goodyear

Kun Goodyearin ensimmäinen tehdas avasi vuonna 1898, valmistettiin siellä mm. renkaita pyöriin ja kärryihin. Yhtiön tuotanto kuitenkin kasvoi samaa tahtia autojen yleistymisen myötä. Goodyear toimitti jo 1900-luvun alussa renkaita Henry Fordille, joka vuodesta 1908 alkoi varustaa T-malleja Goodyearin renkailla. Jo vuonna 1901 Goodyearin renkaat olivat käytössä kilpa-ajossa, kun Frank Seiberling tarjosi Henry Fordille Goodyearin renkaita, jotta Ford voisi ryhtyä kisaamaan. Goodyear kasvoi nopeasti ja oli vuonna 1926 maailman suurin kumin tuottaja. Goodyear listautui pärssiin vuonna 1927 ja on siitä lähtien jatkanut laajentumistaan menestyksekkäästi. Goodyearin historia on pitkä ja täynnä kohokohtia yhtiön menestyksestä. Goodyear oli ensimmäinen yhtiö, joka valmisti off-road -renkaat jo vuonna 1921. Goodyear-renkaat olivat jopa ensimmäiset renkaat Kuussa, kun Apollo 14 oli varustettu yrityksen renkailla. Vuonna 1990 Goodyear lanseerattiin Kiinan markkinoilla ensimmäisenä länsimaisena rengasvalmistajana. Vuonna 1996 alkoi Goodyear valmistamaan Infinitrediä, joka on ensimmäinen rengas millä on elinikäinen kulumistakuu. 1990-luku oli Goodyearille mennestyksekäs ja sisältää paljon yhteistyötä yritysten kanssa. Goodyear myös liittoutui Sumitomo Rubber Industries Ltd:n kanssa, mikä teki Goodyearista jälleen maailman suurimman kumin tuottajan. 2000-luvun alussa Goodyearista tulee ASCARin, joka on Ison-Britannian vastine NASCARille, ainoa rengastoimittaja. ASCARissa tämä tarkoittaa sitä, että viimein voidaan ajaa myös sateessa johtuen Goodyearin Eagle-renkaasta, joka soveltuu märälle alustalle.

GOODYEAR RENKAAT

Goodyear pyrkii luomaan laadukkaita renkaita, mitkä on suunniteltu sopimaan markkinoiden tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Goodyearille on tärkeää säilyttää hyvät suhteet asiakkaisiinsa, kuluttajiin ja kumppaneihin. Goodyear haluaa paitsi täyttää odotukset, myöskin ylittää ne. Goodyearin laatuvaatimukset ovat erittäin korkeat ja yhtiö etsii aina parhaat saatavilla olevat työntekijät, jotta yrityksen tuotteita voidaan kehittää mahdollisimman hyvin tuloksin. Goodyearilla työskennellään tiimissä ja työntekijöitä kannustetaan kehittymään virheistä oppimalla. Työntekijöiden hyvinvointi on tärkeää Goodyearille. Turvallisuus on myöskin yksi Goodyearin keskeisistä ominaisuuksista. Kun Goodyear kehittää uusia renkaita, selvitetään ensimmäiseksi kuinka parantaa turvallisuutta. Monet autonvalmistajat käyttävät Goodyearin renkaita autoissansa. Tällaisia ovat mm Ford, Audi, BMW, Mercedes-Benz ja Land Rover.

Goodyear renkaat

Vuonna 1943 Goodyear perusti tutkimuslaitoksen, jossa monet tutkijat kehittävät uutta teknologiaa ja innovaatioita. Tutkimukslaitoksen työ on johtanut tuhansiin patentoituihin keksintöihin. Nobelvoittaja Paul Flory aloitti työuransa täällä. Tutkimus on perusta Goodyearin kyvylle löytää uusia ratkaisuja ja tuottaa yhä parempia tuotteita. Vuonna 2005 Goodyear esitteli Excellence-renkaan, joka ratkaisee kolme ongelmaa kerralla. Tämä tarkoittaa sitä, että Goodyear on yhdistänyt kolme tekniikkaa jotka mahdollistavat renkaan tarjoaman turvallisen ajon, hämmästyttävän hyvän suorituskyvyn, käsittelyn ja mukavuuden. Goodyearin huippuluokan teknologiaa ovat myös Ultra Grip ja Hydra Grip, jotka parantavat pitoa ajettaessa talvella ja märillä pinnoilla. Goodyear valmistaa myös rengasta, joka vähentää polttoaineenkulutusta, Efficient Grip. Nämä ovat vain joitakin Goodyearin innovatiivista teknologioita, jotka ovat auttaneet luomaan parempia ja turvallisempia renkaita. Millaista rengasta etsitkin, Goodyear-renkaista löydät sopivan tuotteen sinulle. Yhtiö tarjoaa sekä kesä- että talvirenkaita, sekä ympärivuoden käytettäviä renkaita. Voit löytää erilaisia rengasvaihtoehtoja riippuen toiveistasi, tarpeistasi ja ajotavoistasi. Ajoneuvostasi riippumatta Goodyearilta löytyy sopiva rengas sinulle.

LÖYTÄÄ RENKAAT GOODYEAR