Renkaat ja vanteet kuluvat ajoneuvossa nopeiten. Vaikka kulumista ei täysin voidakaan välttää, renkaiden ja vanteiden käyttöikää voidaan pidentää merkittävästi oikealla huollolla.

Vanteet tulisi puhdistaa usein, johtuen niitä kuluttavasta liasta. Useat puhdistusaineet tosin saattavat tehdä vahinkoa syövyttäen vannetta. Pehmeä pesusieni ja mieto autoshampoo soveltuvat parhaiten vanteiden puhdistukseen. Huuhtele vanteet vedellä ennen sienen käyttöä, tämän irroittaen päällimmäisen likakerroksen. Hiekan jyväset ja muu karkeampi lika saattavat muutoin naarmuttaa vanteita.

Renkaiden käyttöikää voi pidentää usealla tavalla. Rengaspaineen tarkkailu tasaisin väliajoin on tärkeää, koska renkaiden ilma kannattelee koko auton painoa. Väärä paine aiheuttaa suurempaa kulumaa. Renkaiden paikkaa autossa tulisi myös tarpeen mukaan vaihdella. Renkaat eivät koskaan kulu tasaisesti, ja parhaat renkaat tulisi sijoittaa taka-akselille. Huollon yhteydessä voidaan myös korjata renkaiden epätasaista kulumista. Venttiilihattu on hyvä olla aina paikallaan, koska se estää lian pääsyn renkaan sisälle.

Kun renkaita ei käytetä, niitä tulisi säilyttää viileässä, pimeässä ja kuivassa tilassa. Vaikka moni säilöökin renkaansa ulkona pressun alla, tulisi tätä välttää. Vanteelliset renkaat pitää säilöä vaakatasossa. Helpoiten tämä onnistuu pinoamalla ne päällekkäin. Vanteettomia renkaita sen sijaan täytyy säilyttää pystyssä. On suositeltavaa, että renkaat säilöttäisiin aina vanteineen.