Insa Turbo

Espanjalainen perheyritys Insa Turbo on vuodesta 1988 lähtien uudelleenpinnoittanut vanhoja renkaita. Se toimittaa rengasmalleja kevyisiin ja raskaisiin kuorma-autoihin, henkilöautoihin ja nelivetoautoihin. Lisäksi sillä on laaja joukko talvirenkaita.

Yritys valmistaa 3000 yksikköä eri puolilla Espanjaa päivittäin, ja on voittanut arvostettuja yhdysvaltalaisen uudelleenpinnoitusyhdistyksen palkintoja vuodesta 1994 asti. Yrityksen renkaita on saatavissa useimmissa osissa maailmaa, erityisesti Euroopassa.

Uudelleenpinnoituksessa kuluneeseen renkaaseen uusitaan kulutuspinta, joka siten muuttaa renkaan pito- ja ajo-ominaisuudet. Tuotantomalli on erittäin ympäristöystävällinen verrattuna uusiin renkaisiin, ja renkaan suorituskyky vastaa uutta rengasta. Ne kestävät yhtä kauan, ovat yhtä mukavat ja turvalliset samalla nopeudella. Lentoyhtiöt ja teollisuus käyttävät paljon uudelleenpinnoitettuja renkaita, joten niiden turvallisuus on selvää.

Menetelmässä vanha kumi korvataan ja vanha rakenne palautetaan. Tämä on teknisesti monimutkainen prosessi, joka vaatii laajaa tuntemusta renkaista sekä osaavaa ja innokasta työvoimaa. Ja Insa Turbohan nämä vaatimukset täyttää.

Liian huonokuntoinen rengas ei kelpaa uudelleenpinnoitukseen ja tästä saatavat materiaalit käytetään mm. uusien renkaiden tai kenkien valmistukseen.

Insa Turbo arvostaa ympäristöä ja kestävyyttä. Perustamisestaan lähtien Insa Turbo on renkaita kierrättämällä estänyt merkittävästi kasvihuonekaasujen pääsyä ilmakehään. Tällaisen hiilidioksidimäärän poistamiseen vaadittaisiin metsä, joka kattaisi koko Grand Canyonin. öljyä menetelmällä on säästetty yli 2,8 miljardia litraa. Uudelleenpinnoitus säästää energiaa ja vähentää päästöjä.