Continental VikingContact 5 – Kitkarenkaiden testivoittaja

Hanki kitkarenkaat netistä

Osta edulliset nastattomat talvirenkaat netistä. Meiltä saat laadukkaimmat kitkarenkaat edulliseen hintaan. Tutustu vaikkapa uusimpiin testivoittajiin Continental Viking Contact 5 -renkaisiin tai Nokian Hakkapeliitta R2 -renkaisiin.

Miten voit testata kitkarenkaiden kunnon?

Lain mukaan kitkarenkaiden urasyvyyden täytyy olla vähintään kolme millimetriä, kuten kaikissa talvirenkaissa. Samoin kuin nastarenkaissa ja kesärenkaissa kitkarenkaissakin on hyvä säilyttää turvallisuussyistä hieman liikkumavaraa. Urasyvyyden pystyy nopeasti tarkistamaan käyttämällä apuna kahden euron kolikkoa, jonka vaalea reunaosa on n. kolmen millimetrin paksuinen.

Kitkarenkaita tunnetuilta valmistajilta

Sinulle sopivimmat renkaat löydät valitsemalla oikean rengaskoon. Meiltä Nordenrenkaalta löydät kitkarenkaat kaikilta tunnetuimmilta valmistajilta, kuten Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook ja Kumho. Kattavan valikoiman lisäksi tarjoamme tuotteemme edullisin hinnoin.

Nordenrenkaalta löydät myöskin testivoittaja Continental ContiViking Contact 5 -kitkarenkaat sekä Nokian Hakkapeliitta R2 -renkaat.

Oletko epävarma oikeasta rengaskoosta? Voit etsiä autoosi sopivia kitkarenkaita auton mallin

Kitkarenkaiden hyödyt

Kitkarenkaissa on paljon positiivisia puolia, vaikka ne kalpenevatkin nastarenkaiden rinnalla jäisellä talvitiellä ajettaessa. Nastarenkaat on kielletty useissa maissa, ja myös tietyissä Ruotsin kaupungeissa. Tällöin kitkarenkaat ovatkin ainoa vaihtoehto. Suomen eteläosissa ja rannikolla, missä ilmasto eroaa kovastikin Pohjois-Suomesta, voivat kitkarenkaat olla paras vaihtoehto. Kitkarenkaita pystyy myös käyttämään aikaisin syksyllä ja pitkälle kevääseen, koska lainsäädäntö ei rajoita niiden käyttöä. Näin olet paremmin valmistautunut aikaiseen lumikuuroon tai yllättävään keväiseen pakkasaamuun. Tämän lisäksi useat pitävät kitkarenkaiden ajo-ominaisuuksia tavallisia nastarenkaita parempina lumisilla teillä. Pehmeämmästä kumisekoitteesta valmistetut kitkarenkaat lamelleilla selviytyvät vaihtuvista ajo-olosuhteista lumessa, loskassa ja kuivalla paremmin kuin muut talvirenkaat. Tosin renkaat kuluvat kuivalla ja kovalla alustalla ajettaessa merkittävästi. Joten vaikka laki sallisikin kitkarenkaiden käytön läpi vuoden, emme suosittele niiden käyttöä kesällä. Uudet kitkarenkaat kannattaa ajaa sisään ennen talviruuhkaan suunnistamista. Parhaan suorituskykynsä uudet tai kesän varastossa viettäneet kitkarenkaat saavuttavat ajamalla alkuun 500–1000 kilometriä kuivalla alustalla.

Kitkarenkaat - Continental Viking Contact 5

Turvallista talviajoa

Talviajo testaa usein kuljettajan taidot. Älä siirrä kitkarenkaiden vaihtoa liian myöhäiseksi. Jokaisen renkaan pitää olla saman valmistajan samaa mallia. Renkaat kuluvat eri tahtiin. Renkaat, joiden urat ovat syvimmät ja pito paras, kannattaa sijoittaa takarenkaiksi. Älä koskaan käytä liian vanhoja renkaita, varsinkaan talviajossa. Vaikka urasyvyys olisikin riittävä, ajan myötä rengaskumin ominaisuudet heikkenevät. Kitkarenkaiden toimivuuden kannalta on tärkeää, että kumi on pehmeää. Vanhetessaan kumi kuitenkin kovettuu, ja tällöin renkaiden ajotuntuma on sama kuin ajettaessa kesärenkailla talvisäällä. EU on vuodesta 2012 alkaen vaatinut rengasvalmistajia merkitsemään renkaansa laatumerkinnöillä, näin helpottaen vertailtavuutta ja kulutuspäätöksen tekoa. Yksi EU-rengasmerkinnässä arvioitava ominaisuus on märkäpito, joka ei kuitenkaan paljasta jarrutusmatkaa talvisäässä, vaan ainoastaan märällä tiellä. Pohjolan talviolosuhteet eroavat kovasti muusta Euroopasta, ja onkin suositeltavaa tutustua autolehtien rengastesteihin rengaskauppojen yhteydessä. Me Nordenrenkaalla neuvomme mielellämme. Pelkät renkaat eivät kuitenkaan takaa turvallisuuttasi talviteillä, vaan maltti on valttia kunnon kumeillakin. Vältä ajamista huonolla kelillä. Nopeusrajoitus on korkein sallittu nopeus, ei matalin. Muista turvaväli. Kuten kaikissa renkaissa, oikea rengaspaine on erinomaisen tärkeää myös kitkarenkaissa. Tarkista ilmanpaine tasaisin väliajoin. Väärä paine muun muassa heikentää ajoneuvon ohjattavuutta, joka entisestään korostuu ajettaessa talvella.

Talvirenkaista laissa

Laissa on määrätty, että talvirenkaita on käytettävä joulukuun 1. päivästä aina helmikuun viimeiseen päivään asti henkilö-, paketti- ja erikoisautoissa, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg. Toisin kuin nastarenkaita, kitkarenkaita voi lakia rikkomatta käyttää läpi vuoden. Talvirenkaat on suunniteltu talvikäyttöön ja ne tunnistaa M+S -merkinnästä. Jotkut maastoajoneuvoille tarkoitetuista renkaista käyttävät tätä merkintää, vaikkakaan ne eivät ole tarkoitettu talvikäyttöön. Jos olet epävarma talvirenkaista, saatavilla on luetteloita, joista voit tarkistaa talvikäyttöön hyväksytyt mallit.