Edulliset kuorma-autojen renkaat - Kuorma-auton renkaat Online

KUORMA-AUTON RENKAAT NORDENRENKAILTA

Meillä on runsaasti eri valmistajien kuorma-auton renkaita. Meiltä löydät niin huippuvalmistajien Premium-renkaat Michelin, Bridgestone, Continental, kuin laadukkaat budjettirenkaatkin.

OIKEA VALINTA TIEN PÄÄLLE

Riippuen kuinka paljon, missä, miten ja millaisella autolla ajat, vaatimukset renkaille ovat erilaiset. Me autamme sinua valitsemaan juuri sinulle ja ajotyylillesi sopivat renkaat. Suomen lain mukaan talvirenkaat on vaihdettava viimeistään joulukuun 1. päivä ja niitä on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuun ajan henkilö-, paketti- ja erikoisautoissa, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg. Talvirenkaita on käytettävä myös kokonaismassaltaan yli 750 kg:n, mutta alle 3500 kg:n perävaunuissa. Renkaiden on oltava nastoitetut, jos vetoautossa on sellaiset. Suomessa ei ole erityistä lainsäädäntöä raskaille ajoneuvoille. Renkaiden minimiurasyvyys on 1,6 mm. Nastarenkailla saa ajaa marraskuun 1.päivästä maaliskuun 31.päivään tai toisen pääsiäispäivän jälkeiseen maanantaihin. Kuorma-auton renkaiden nastan tulee olla tyyppihyväksytty, ja se saa painaa enintään kolme grammaa. Ota ihmeessä meihin yhteyttä, jos tarvitset apua sopivien kuorma-auton renkaiden valinnassa. Oikeanlaiset renkaat ovat polttoainetaloudellisemmat ja kuluvat hitaammin. Renkaiden käyttöikä pitenee kun ne pestään säännöllisesti, huolehditaan oikeasta ilmanpaineesta ja niitä säilytetään ohjeiden mukaisesti. Ilmanpaine on mitattava kylmässä, jotta saatu lukema olisi oikea. Koska ilmanpaine pienentää pyörimisvastusta ja vähentää kulumista, on sen säännöllinen tarkkailu kannattavaa. Kuorma-auton renkaissa pidetään korkeampaa painetta kuin henkilöauton renkaissa. Renkaiden tuleekin olla korkealaatuisia, jotta ne eivät puhkea.

Kuorma-auton renkaat korkealaatuista

ERILAISET SÄÄOLOSUHTEET

Toimiakseen vaativassa ammattiajossa, renkaiden tarvitsee kestää valtavaa rasitusta. Kun ajoneuvo voi painaa täyslastissa useita tonneja ja vuosittain kertyy lukemattomia kilometrejä, täytyy renkaan soveltua moninaisiin olosuhteisiin. Optimirengas tarjoaa erinomaista pitoa vähäisellä pyörimisvastuksella. Renkaan laatu korostuu pitkillä työmatkoilla, joilla olosuhteet saattavat vaihdella yhdenkin päivän aikana merkittävästi. Renkaan täytyy soveltua ajoon sekä moottori- että soratiellä. Suomen rajojen ulkopuolella renkaisiin liittyvät lait ja säädökset saattavat olla erilaisia. Nastarenkaat esim. ovat kielletty useassa Euroopan maassa. Erinomaisen suorituskyvyn omaavat ja kestävät renkaat ovat kullan kalliita. Renkaiden tulisi maksimoida turvallisuus, samalla minimoiden pyörimisvastus. Matalasta pyörimisvastuksesta seuraa halvemmat käyttökustannukset ja vähäisemmät hiilidioksidipäästöt. Käyttökustannukset madaltuvat vähäisemmän polttoaineenkulutuksen myötä. Oikea rengas saattaa vähentää polttoaineenkulutusta jopa kolmellakymmenellä prosentilla. Ammattikuski osaa arvostaa täyttä luottamusta käyttämiinsä renkaisiin. Me Nordenrenkailla olemme ylpeitä siitä, että pystymme tarjoamaan markkinoiden parhaat renkaat.

KUORMA-AUTON RENKAISTA

Kuorma-auton, kuten henkilöautonkin renkaita, on montaa eri kokoa ja oikean mittaisen renkaan valitseminen ei aina ole helppoa. Tarvittavat mitat löydät nopeimmin kuorma-autosi renkaan kyljestä. Renkaiden minimiurasyvyys on 1,6 mm. Renkaiden ei tarvitse olla uudet, mutta urasyvyys on säilytettävä riittävänä. Renkaat säilyvät parhaiten viileässä, pimeässä ja kuivassa. Käyttämällä hyväkuntoisia renkaita et suotta riskeeraa omaa tai muiden turvallisuutta liikenteessä. Jotta rengasvalmistajat pystyisivät valmistamaan renkaita jotka yltävät ammattiliikenteen korkealle vaatimustasolle, ovat useat valmistajat ryhtyneet yhteistyöhön kuljetusalan yritysten kanssa. Ennen markkinoille pääsyä renkaat käyvät läpi vaativat testit moninaisissa olosuhteissa.

EU-RENGASMERKKI

Alkaen vuoden 2012 marraskuusta uusien kuorma-auton renkaiden valintaa ja vertailtavuutta on helpottanut Euroopan unionin alueella uusi rengasmerkintä. Merkinnästä käy ilmi kolme renkaiden ominaisuutta: märkäpito, polttoainetaloudellisuus ja vierintämelu. Usea valmistaja on päättänyt tarjota myös ylimääräistä tietoa muun muassa renkaiden balanssista ja turvallisuusominaisuuksista. Merkin sijainti vaihtelee, mutta useimmiten se on renkaaseen kiinnitetty tarra. Märkäpito mittaa jarrutusmatkaa märällä alustalla. A-luokka on paras ja G heikoin. On hyvä huomata, että jarrutusmatka on mitattu märällä säällä, ei jäällä. Direktiivissä ei ole määritelty tarvetta mitata jarrutusmatkaa talviolosuhteissa. Talvirenkaita valittaessa kannattaa hakea tietoa muista lähteistä. Polttoainetaloudellisuus korreloi käänteisesti pyörintävastuksen kanssa. Pyörintävastuksen madaltuminen johtaa vähäisempiin hiilidioksidipäästöihin ja alhaisempaan polttoaineenkulutukseen. Nämä vuorostaan vähentävät kustannuksia ja luonnon kuormitusta. Renkaat on luokiteltu taloudellisuuden perusteella luokkiin A:sta G:hen, A:n ollessa paras luokka. Vierintämelu mittaa renkaiden aiheuttamaa ulkoista melua. Melun määrä on merkitty joko desibeleissä tai kolmella ääniaallolla. Vierintämelu ei välttämättä indikoi tarkasti ajoneuvon sisämelua, vaan mittauksessa on tarkasteltu ulkopuolista melusaastetta.