MICHELIN HISTORIA

Michelin on yksi maailman suurimmista rengasvalmistajista, sillä on yli 100000 työntekijää ja se valmistaa yli 160 miljoonaa rengasta vuodessa. Micheliniä on saatavilla 170 maassa ja sillä on 72 tuotantolaitosta 19 maassa. Noin 50 prosenttia kaikista jälkimarkkinoilla myydyistä henkilöautojen ja kevyiden kuorma-autojen renkaista tulee Micheliniltä. Michelin on perustettu vuonna 1889 ja siitä lähtien yhtiön tavoitteena on ollut helpottaa ihmisten ja tavaroiden liikkumista. Michelinin motto on "parempi tapa edetä", joka heijastaa myös yhtiön pyrkimys helpottaa matkustamista. Tämä näkyy myös Michelin-tuotteissa. Michelin valmistaa renkaita, opaskirjoja ja karttoja. Michelinin toiminta perustuu yhtiön viiteen ydinarvoon: asiakkaiden kunnioittaminen, ihmisten kunnioittaminen, osakkeenomistajien kunnioittaminen, ympäristön kunnioittaminen ja tosiasioiden kunnioittaminen. Yhtä tunnettu kuin nimi Michelin on yrityksen logo, Michelin Man. Veljekset André ja Edouard Michelin keksivät Michelin Manin jo vuonna 1894, kun he näkivät suuren rengaspinon maailmannäyttelyssä Lyonissa. Édouard sai idean, että jos rengaskasalla olisi käsivarret se näyttäisi mieheltä. Yhdessä taiteilijan kanssa he luonnostelivat Michelin Manin. Logo ilmestyi ensimmäisen kerran painettuna julisteissa vuonna 1898. Johtuen Michelin Manin pitkästä historiasta on se usein listattu parhaiden logojen joukkoon.

Renkaat  Michelin

Édouard Michelin otti perheyrityksen ohjat vuonna 1898 ja nimesi sen Michelin & Co:ksi, ja niin syntyi Michelin. Kun pyöräilijä tuli Michelinin tehtaalle vuonna 1891 korjatakseen polkupyörän renkaansa, Édouard Michelin alkoi haaveilla tavasta korjata rengas nopeasti. Korjaaminen kesti lähes kolme tuntia ja paikan täytyi vielä antaa kuivua yön yli. Michelin keksikin ja patentoi renkaan, joka on irroitettava ja korjattavissa vain vartissa. Michelinin historialle on ominaista sen monet teknologiset läpimurrot, jotka ovat parantaneet renkaiden laatua. Yhtiö on aina ollut kehityksen eturivissä, ja patentoi esimerkiksi vyörenkaan vuonna 1946. Toinen Michelinin innovaatio on Michelin Energy -rengas vuodelta 1994, joka vähentää polttoaineenkulutusta. 1996 oli tärkeä vuosi Michelinille, sen esitellessä menestyksekkäästi PAX System -konseptin. Rengasjärjestelmä mahdollistaa ajamisen jatkumisen, vaikka rengas olisi menettänyt ilmanpaineen. Rengas, joka ei puhkea kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta vuonna 2006 esitteli Michelin Tweelin. Tweel ei ole ilmarengas, joten se ei sisällä ilmaa. Rengas on tarkoitettu käytettäväksi raskaissa koneissa.

Michelin on mukana myös moottoriurheilussa ja toimitti 1970-luvun lopulla Ferrarille vyörenkaat, jotka johdattivat Ferrarin maailmanmestaruuteen Formula 1:ssä. Michelin itse alkoi kilpailla Formula 1:ssä vuonna 2000 ja voitti seuraavana vuonna neljä kilpailua. Michelinillä on vahvat siteet moottoriurheiluun ja se on sitoutunut kehittämään ja tuottamaan kilpailukykyisiä renkaita. Yhtiön innovatiivisuus näkyy renkaissa, jotka on kestävät pitkään, ovat turvalliset, energiatehokkaat ja parantavat ajamisiloa. Michelinin moottoriurheiluun kehittämät renkaat tulevat usein myös kuluttajamyyntiin. Michelin uskoo että jos rengas on suorituskykyinen kilparadoilla, voi myös kuluttaja käyttää sitä autoissa ja moottoripyörissä hyvin tuloksin. Michelin on kehittänyt renkaita moottoriurheiluun kauan ja aikoo jatkaa tätä tulevaisuudessakin hyvin tuloksin.

MICHELIN RENKAAT

Michelin valmistaa renkaita kaikenlaisiin autoihin, moottoripyöriin, polkupyöriin, kuorma-autoihin, maatalous- ja teollisuusajoneuvoihin ja lentokoneisiin. Michelinin pitkä kokemus renkaiden valmistuksesta, sekä vaikuttavat innovaatiot takaavat, että löydät haluamasi renkaan Micheliniltä. Yhtiön tiukat vaatimukset turvallisuudelle ja renkaiden kestävyydelle varmistavat, että tekemäsi investointi on pitkäaikainen. Tämä mahdollistaa sen, että renkaan kuormitus ympäristölle on niin pieni kuin mahdollista, mikä on myös yksi Michelin tavoitteista. Michelin tietää, että on välttämätöntä pyrkiä tuottamaan tuote, joka kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän. Yhtiö on vuodesta 2001 ollut jäsenenä world Business Council for Sustainable Developmentissa ja on myös osana organisaation kestävän liikenteen hanketta. Michelin on sitoutunut kymmeneen tavoitteeseen tehdäkseen yrityksestä ympäristöystävällisemmän. Nämä sitoumukset ovat mm. renkaiden kierrätys, renkaiden ympäristövaikutusten vähentäminen, hyvien suhteiden ylläpito yhteiskuntaan ja laadukas työilmapiiri ja -olosuhteet. Näiden sitoumusten lisäksi Michelin työskentelee saavuttaakseen WBCSD:n tavoitteet. Nämä tavoitteet ovat esimerkiksi vähentää liikkuvuuskuilua ja vähentää päästöjä, joilla voi olla haitallinen vaikutus kansanterveyteen. Michelin-rengas ei olekaan vain laadukas, mutta myös ympäristöystävällinen ostos. Riippumatta ajoneuvosta johon etsit renkaita, voit olla varma, että Michelin-rengas on laadukas ja tekee ajokokemuksestasi vielä paremman. Michelin tietää, että ajoilo on merkittävää ja renkaat merkittävä osatekijä ajoilon luomisessa.

Michelin Renkaat

LÖYTÄÄ RENKAAT MICHELIN