Nastarenkaat - Nordenrenkaalta löydät myös testivoittajan Nokian Hakkapeliitta 8

Edulliset nastarenkaat – Hanki nastarenkaat netistä!

NordenRengas myy edulliset nastarenkaat netissä. Meiltä saat laadukkaimmat nastarenkaat johtavilta valmistajilta edulliseen hintaan. Lain mukaan nastarenkaan kulutuspinnan pääurien syvyys on oltava vähintään 3 mm. Mutta kuten myös kesärenkaissa ja nastattomissa talvirenkaissa, on talvirenkaissakin hyvä pitää riittävä liikkumavara. Urasyvyyden voi tarkistaa käyttämällä kahden euron kolikkoa, jonka vaalea reunus on noin 3 mm paksu. Löydä sopivat renkaat autoosi valitsemalla oikea rengaskoko. Oikean rengaskoon pystyt selvittämään auton mukana tulleesta ohjekirjasta. Oletko yhä epävarma rengaskoosta? Rengaskoulussamme saat kaiken tiedon rengaskoista ja nastarenkaista.

Meiltä löydät nastarenkaat valmistajilta kuten Nokian, Michelin, Continental, Goodyear, Hankook ja Kumho. Nordenrenkaalta löydät myös testivoittajan Nokian Hakkapeliitta 8.

Nastarenkaan ainutlaatuiset ominaisuudet

Nastarenkaat ovat paras valinta sinulle, joka asut pohjoisessa tai rannikolla etelässä. Nastarenkaita valmistetaan erilaisista kumisekoitteista, jotka kaikki soveltuvat erinomaisesti kylmään. Kumissa on pieniä metallisia nastoja, jotka tarraavat tiukasti liukkaaseen pintaan tehden ajosta turvallista ja vakaata. Nastojen lisäksi renkaasta tulee löytyä syvä uritus. Talviolosuhteissa nastarenkaan tarjoamalle pidolle ja jarrutusmatkalle ei ole samaa tarjoavaa vastinetta. Nastarengasta ostaessa on tärkeää valita nastarengas, joka on hyväksytty pohjoisiin talviolosuhteisiin. Meillä Nordenrenkaalla löydät markkinoiden parhaimmat nastarenkaat. Ostettuasi uudet nastarenkaat on tärkeää, että ajat ne rauhallisesti sisään, jotta renkaiden koko potentiaali saadaan käyttöön. 400-500 kilometrin sisäänajo saa nastat asettumaan paremmin, ja näin pidennät renkaiden elinikää. Huomioi että renkaasta irronneita nastoja ei saa vaihtaa uusiin. Jos renkaistasi puuttuu paljon nastoja tai nastat ovat kuluneet, on korkea aika vaihtaa nastarenkaat. Me autamme mielellämme. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jos sinulla on kysymyksiä nastarenkaistasi.

Nastarenkaat - Nokian Hakkapeliitta 8

Mitä laki sanoo?

Talvirenkaita täytyy käyttää joulukuun ensimmäisestä helmikuun viimeiseen päivään. Nastarenkaita saa kuitenkin käyttää marraskuun ensimmäisestä päivästä maaliskuun 31. päivään tai toista pääsiäispäivää ensinnä seuraavaan maanantaihin, myöhemmän näistä päivämääristä ollessa määräävä. Tähänkin sääntöön tosin löytyy poikkeus, ja talvirenkaita saa käyttää myös edellä mainitun ajanjakson ulkopuolella, jos olosuhteet antavat siihen aihetta. Jotta rengas hyväksyttäisiin talvirenkaaksi, täytyy sen olla valmistettu tähän tarkoitukseen. Rengas on valmistettu jäätymättömästä kumisekoitteesta. Kesärenkaiden jäätyminen ja kovettuminen tekee niistä vaaralliset. Renkaista tulee myös löytyä M+S merkintä, joka ilmaisee että niillä voi ajaa mudassa ja lumessa. Uuden EU-merkinnän seurantaa emme sen sijaan suosittele ostettaessa talvirenkaita pohjoisiin olosuhteisiin. Laissa on kielletty nastattomien ja nastallisien talvirenkaiden käyttö samanaikaisesti. Lisäksi on huomattava, että samalle akselille ei saa asentaa talvi- ja kesärengasta. Urasyvyys talvirenkaalla pitää olla vähintään 3 mm, vaikkakin syvempiä uria suositellaan. Talvirenkaita on käytettävä myös kokonaismassaltaan yli 750 kg:n mutta ei alle 3500 kg:n perävaunuissa. Perävaunun renkaiden on oltava nastoitetut, jos vetoautossa on sellaiset.

Vaihtoehto nastarenkaille?

Nykyään on olemassa pitkälle kehitettyjä nastattomia renkaita, jotka soveltuvat talviajoon. Kitkarenkaat soveltuvatkin tiettyihin talviolosuhteisiin erinomaisesti. Ne saattavatkin olla parempi vaihtoehto sinulle, riippuen missä asut ja ajat. Yksinkertaistettuna nastarenkaat soveltuvat parhaiten jäiselle alustalle ja kitkarenkaat lumiselle. Kitkarenkaista voit lukea lisää kitkarengasvälilehdestä. Meillä Nordenrenkaalla on suuri valikoima sekä nasta- että kitkarenkaita monelta eri valmistajalta.

Nastarenkaat ja ympäristö

Nastarenkaiden haittapuolena on niiden mahdollinen haitallisuus ympäristölle. Jotkut kunnat ovatkin kieltäneet nastarenkaat tietyissä kaupunginosissa tai tietyillä kaduilla. Esimerkiksi Tukholman Hornsgatanilla ei saa autoilla nastarenkailla. Paljaalla asfaltilla ajettaessa renkaiden nastat nostavat ilmaan pienhiukkasia, joista muodostuu ilmansaasteita. Asiantuntijat eivät tiedä ovatko nämä ilmansaasteet haitallisia, ja lisätutkimusta kaivataankin. Nastarenkaat itsessään ovat ympäristöystävällisempiä kuin koskaan ennen johtuen useimpien valmistajien ympäristöystävällisistä materiaaleista ja valmistusprosesseista.

Nastarenkaan hoito

Jotta nastarenkaasi kestäisivät mahdollisimman pitkään ominaisuukisista tinkimättä, on tärkeää että huolehdit niistä parhaalla mahdollisella tavalla. Tarkista renkaiden ilmanpaine tasaisin väliajoin. Säilytä renkaita ohjeiden mukaisesti kuivassa, viileässä ja pimeässä kun niitä ei käytetä. Puhdista renkaat myös silloin tällöin. Säilytyksen lisäksi ajotyylisi vaikuttaa renkaisiin valtavasti. Pyri välttämään vauhdikkaita kiihdytyksiä ja teräviä jarrutuksia. Asfaltilla ajoa kannattaa nastarenkailla välttää nastojen kulumisen välttämiseksi.