PIRELLI HISTORIA

Pirelli on maailman viidenneksi suurin renkaiden valmistaja. Yhtiö valmistaa korkealaatuisia ja korkean suorituskyvyn omaavia renkaita tavoitteenaan tulla johtavaksi valmistajaksi tällä segmentillä. Pirelli on perustettu vuonna 1872 ja sillä on 37000 työntekijää. Yhtiö on läsnä yli 160 maassa ja sillä on 22 renkaiden tuotantolaitosta viidellä mantereella. Pirelli investoi vuosittain noin kolme prosenttia liikevaihdostaan tutkimukseen, ja yritys onkin pystynyt parantamaan tuotteidensa laatua, turvallisuutta ja ympäristövaikutuksia. Pirellille on tärkeää yhdistää sosiaalinen vastuu ja kannattava liiketoiminta. Pirellillä on myös pitkä historia kilpa-ajossa ja se on nykyään ainoa rengastoimittaja Formula 1:ssä ™. Pirelli valmistaa renkaita ajoneuvoihin, hyötyajoneuvoihin ja moottoripyöriin. Näitä valmistetaan tuotantolaitoksissa Argentiinassa, Kiinassa, Egyptissä ja Britanniassa. Pirellin tavoitteena on, että heidän tuotteensa olisivat synonyymi laadulle, vahvoille tunteille ja parhaalle mahdolliselle suorituskyvylle. Yhdistämällä tekninen asiantuntemus ja innovaatio, Pirelli kehittää ja valmistaa korkealaatuisia tuotteita. Tämän vuoksi Pirelli on voinut tehdä sopimuksia useiden maailman vaikutusvaltaisimpien auto- ja moottoripyörävalmistajen kanssa.

Renkaat  Pirelli

Giovanni Battista Pirelli perusti vuonna 1872 Pirellin ja aloitti erilaisten kumituotteiden valmistuksen. Ensimmäiset autonrenkaat yhtiö valmisti vuonna 1901. Vuosisadan alussa Pirelli kasvoi nopeasti ja useita tehtaita rakennettiin ulkomaille. Jo 1920-luvun alussa Pirelli alkoi kilpailemaan renkaillaan. Usea voitokas kuski käytti Pirellin renkaita autossaan. 1927 Pirelli julkisti historiansa ensimmäisen renkaan, joka oli tarkoitettu erityisesti kilpa-ajoon, Superflex Stella Bianca. 1950-, 60- ja 70-luvuilla Pirelli jatkoi kasvuaan ja yhtiö rakensi useita uusia tuotantolaitoksia. Pirelli myös osti saksalaisen rengasvalmistaja Veithin. Vuosina 1992-93 Pirelli kävi läpi uudelleenjärjestelyjä sekä kansainvälisen uudelleenlanseerauksen. Samaan aikaan esiteltiin myös korkean suorituskyvyn rengas, Pirelli P Zero. Koko historiansa ajan Pirelli on laajentunut ja kasvanut. Pirelli ei ole enää vain rengasvalmistaja, mutta toimii myös useilla muilla markkinoilla, kuten kiinteistömarkkinoilla. Pirelli avasi vuonna 2001 Pirelli Labsin, jossa yhtiö kehittää uutta teknologiaa, jotta vois ollla aina markkinoilla eturivissä. Pirelli lanseerasi vuonna 2011 ympäristöystävällisen renkaan, Cinturato P1, joka vähentää polttoaineenkulutusta, mutta silti tarjoaa korkean suorituskyvyn. Rengas on suunniteltu pienille ja keskisuurille ajoneuvoille. Pirellin laaja kokemus renkaiden valmistukseen Formula 1:ssä ™, mahdollisti vuonna 2011 PZero Silver -renkaan lanseerauksen. Tätä rengasta voidaan käyttää henkilöautoissa, mutta tekniikka on Formula 1 ™ -renkaiden innoittama. Voidakseen edelleen kasvaa, Pirelli aikoo keskittyä teknologian kehitykseen. Tämä mahdollistaa laajemman valikoiman, tuotantokapasiteetin optimoinnin rakentamalla uusia tehtaita, ja brändin vahvistamisen innovatiivisilla markkinointistrategioilla.

PIRELLI RENKAAT

Pirelli tietää, että nykyautojen tekniikka vaatii rengasta, joka reagoi välittömästi impulsseihin auton elektroniselta ohjausjärjestelmältä. Se edellyttää, että rengas on suunniteltu "ymmärtämään" auton persoonallisuutta. Jotta voidaan valmistaa rengas joka sopii mahdollisimman hyvin tiettyyn automalliiin, räätälöi Pirelli renkaitaan. Pirelli kyllä tietää, että pienet yksityiskohdat erottavat hyvän ajokokemuksen täydellisestä. Uuden renkaan kehitys vastaa vaatteen räätälöintiä. Renkaat täytyy testata ja niihin täytyy tehdä muutoksia. Renkaan kehitys kestää Pirelliltä noin kolme vuotta. Tuona aikana rengasta testataan yhteistyössä eri autonvalmistajien kanssa, jotta rengas sopisi mahdollisimman hyvin eri automalleihin. Autonvalmistajien kanssa tehty yhteistyö on luonut Pirellile osaamista, jota harvalla on. Pirelli on yksi parhaista laadukkaiden renkaiden valmistajista, mikä on alalla hyvin tiedossa. Kun Pirelli on tyytyväinen renkaaseen, se siirretään tuotantoon jolloin varmistetaan täydellinen vuorovaikutus renkaan ja auton välillä. Tämä johtaa täydellisesti sopivaan renkaaseen ja ylittämättömän hyvään suorituskyvyn.

Pirelli Renkaat

Haluatko renkaat, jotka sopivat aerinomaisesti autoosi, mutta myös antavat sinulle paremman ajonautinnon? Sitten voit luottaa, että Pirellillä on rengas sinulle. Pirelli tekee yhteistyötä 36 automerkin kanssa. Pirelli arvostaa laatua ja suorituskykyä. Saat siis renkaan, joka lisää ajonautintoa ja tarjoaa parhaan ajoelämyksen. Riippumatta automallistasi ja etsimästäsi rengastyypistä voit olla varma, että Pirelli toimittaa laadukkaat ja turvalliset renkaat, joiden ympäristövaikutukset ovat minimaaliset. Pirellin innovatiivisuus ja uraauurtavat teknologiat tekevät renkaasta aninutlaatuisen ja täydellisen autoosi.

Hitta däck från Pirelli