Nastarenkaat

Hanki nastarenkaat talveksi – edulliset nastarenkaat netistä

Onko aika hankkia uudet nastarenkaat? Me tarjoamme runsaan valikoiman edullisia nastarenkaita.

Hanki nastarenkaat netistä »

Kitkarenkaat

Hanki kitkarenkaat netistä – Edulliset kitkarenkaat

Oletko aikeissa hankkia autoosi uudet kitkarenkaat? Me tarjoamme runsaan valikoiman erikokoisia kitkarenkaita.

Hanki kitkarenkaat »

Talvirenkaat vanteilla

Kokonaiset pyörät talvirenkailla – vanteet ja talvirenkaat netistä

Hanki kokonaiset pyörät vanteilla ja talvirenkailla netistä meiltä! Syötä autosi rekisterinumero tai valitse autosi malli.

Kokoa kokonaiset pyörät »


Edulliset talvirenkaat – nastarenkaat ja kitkarenkaat!

Meiltä Nordenrenkaalta löydät laadukkaimmat talvirenkaat johtavilta valmistajilta hyvin hinnoin.

Lain mukaan talvirenkaita on käytettävä joulukuun 1. päivästä helmikuun viimeiseen päivään henkilö-, paketti- ja erikoisautoissa, joiden kokonaismassa on enintään 3500 kg. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun 1. päivästä maaliskuun 31. päivään, tai toista pääsiäispäivää seuraavaan ensimmäiseen maanantaihin, myöhemmän näistä päivämääristä ollen määräävä. Talvirenkaat on valmistettu nimenomaan talvikäyttöön. Syvät urat tai nastat ainutlaatuisen kumisekoitteen kera mahdollistavat talvirenkaiden erinomaiset talviajo-ominaisuudet. Talvikäyttöön hyväksytyistä renkaista löytyy M+S-merkintä. Johtuen kylmistä talvista mikään rengas ei sovellu käytettäväksi läpi vuoden Suomessa, vaikka osaa renkaista näin markkinoidaankin. Saatavilla on luetteloita, joissa on listattu talvikäyttöön hyväksytyt renkaat. Jos kuitenkin olet epävarma talvirengasvalinnastasi, älä epäröi kysyä neuvoa meiltä Nordenrenkaalta.


Nastattomat talvirenkaat

Kitkarenkaat tai nastattomat talvirenkaat ovat kehittyneet vuosi vuodelta. Nykyään talvirengastesteissä ei ole harvinaista nähdä voiton menevän kitkarenkaille. Kitkarenkaat tarjoavat paremman, hiljaisen ajomukavuuden. Vaikka kitkarenkaat ovatkin parempi valinta ajettaessa lumella ja vaihtelevalla alustalla, useat valitsevat nastarenkaat tottumuksesta. Jäällä ajettaessa nastarenkaat toki ovat omaa luokkaansa. Märällä lumella ajettaessa ei sen sijaan ole kitkarenkaiden voittanutta. Jos ajat autollasi paljon ulkomailla tai kaupunkien keskustoissa, suosittelemme harkitsemaan kitkarenkaita. Kitkarenkaat ovat myöskin nastarenkaita edullisempia. Tutustu kitkarengasvalikoimaamme, josta löytyy testivoittajamalleja useilta tunnetuilta valmistajilta. Joitakin kitkarenkaita markkinoidaan ympäri vuoden käytettävinä renkaina, mutta on hyvä huomioida, että kitkarenkaatkin on valmistettu ensisijaisesti talvikäyttöä varten, eivätkä ne ole paras ja turvallisin vaihtoehto kesäkäyttöön pehmeän kumisekoitteensa vuoksi.


Nastarenkaat

Jos asut pohjoisessa tai ajat paljon pienillä teillä, ovat nastarenkaat ainoa vaihtoehtosi. Nastarenkaat ovat epäilyksettä parhaat renkaat jäisille talviteille. Jarrutusmatka lyhenee merkittävästi ja renkaat pelastavat lukuisia ihmishenkiä vuosittain. Nastarenkaiden käytöstä saatavat hyödyt ovat merkittävämmät kuin niiden huonot puolet, kun valitaan renkaita pohjoisille talviteille.


Ajateltavaa talvirenkaista

Vaihdettuasi kesärenkaat autoosi, talvirenkaat tulisi säilöä kesäksi pimeään ja viileään. Renkaiden kunto ja puhtaus kannattaa tarkistaa ennen säilömistä. Jos säilöt renkaat vanteineen voit pinota ne. Yliohjautumisen välttämiseksi kannattaa parhaat renkaat sijoittaa taka-akselille ajettaessa vanhoilla renkailla. Nastattomilla kitkarenkailla saa ajaa läpi vuoden, mutta ne valitettavasti kuluvat valtavasti lämpimillä keleillä. Tämä johtuu kitkarenkaiden kesärenkaista eroavasta kumisekoitteesta. Ajotottumuksesi ovat merkittävä tekijä rengasvalintaa tehdessä. Hangossa talvi tapaa olla lämpimämpi kuin Ivalossa, ja tämän on syytä näkyä myös käytettävissä renkaissa. Laissa on määrätty, että talvirenkaita on käytettävä myös kokonaismassaltaan yli 750 kg:n, mutta alle 3500 kg:n perävaunuissa. Perävaunun renkaiden on oltava nastoitetut, jos vetoautossakin on sellaiset. Laki kieltää myös nastattomien ja nastallisien renkaiden yhtäaikaisen käytön autossa. Kaikkien renkaiden tulisi olla samaa mallia ja samalta valmistajalta. EU:n vuodesta 2012 käytössä ollutta rengasmerkintää ei juurikaan kannata seurata kun rengasta aiotaan käyttää pohjoisen kylmissä talviolosuhteissa. Jos tarvitset apua rengasvalinnoissasi me Nordenrenkaalta autamme mielellämme.


Talvirengastesti

Kuinka tarkistan talvirenkaani?

Lain mukaan talvirenkaan kulutuspinnan pääurien syvyys pitää olla vähintään kolme millimetriä. Samoin kuin kesärenkaiden urissa, talvirenkaidenkin urissa on hyvä säilyttää hieman liikkumavaraa. Urasyvyyden pystyy nopeasti tarkistamaan käyttämällä apuna kahden euron kolikkoa. Kolikon vaalea reunus on noin kolmen millimetrin paksuinen.


Talvirenkaat tunnetuilta valmistajilta

Me tarjoamme laadukkaimmat talvirenkaat. Löytääksesi juuri sinulle sopivimmat renkaat valitse ensin nastarenkaat (tai nastattomat renkaat) ja sitten oikea rengaskoko. Meiltä löydät kaikki talvirenkaat mm. seuraavilta valmistajilta: Michelin, Continental, Goodyear, Hankook ja Kumho. Meiltä Nordenrenkaalta löydät myös testivoittajatalvirenkaat Nokian Hakkapeliitta 8. Me Nordenrenkaalla seuraamme silmät tarkkana kehitystä rengasteknologiassa. Tiedämme, että ero hyvän ja huonon talvirenkaan välillä on valtava. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että sinä asiakkaanamme saat parhaat mahdolliset talvirenkaat tekemättä suunnatonta lovea lompakkoosi. Kysy ihmeessä meiltä neuvoa jos olet epävarma! Etkö tiedä oikeaa rengaskokoa? Rengaskoulustamme löydät kaiken mahdollisen tiedon renkaiden koista ja talvirenkaista.